Het is 2016 als ik mijn eerste stappen zet op zoek naar de makers van ons eten. Als stadsjongen pur sang heb ik geen zicht op de wereld achter mijn supermarkt – terwijl ik tegelijkertijd verhalen hoor over onrecht in de keten. Hoe raakt mijn euro de mensen die werken voor mijn eten? Dat wil ik weten.

En dus ga ik op zoek naar de makers van mijn eten. Ik begin met de vragen die ik zelf stel als ik winkel. Zoals: hoe kan het dat biologische champignons meer dan twee keer zo duur zijn als gewone champignons? En benader boeren voor gesprekken. Zo ontdek ik hoe de vork in de steel zit. Opzoeknaardemakers.nl is een verslag van mijn reis.

Door in gesprek te gaan met de boeren en iedereen die met hen te maken heeft, verandert mijn wereldbeeld. Dat fascineert me. Door te luisteren naar een ander, verander ik zelf.

Ik geloof dat dit is wat Nederland nodig heeft. Opnieuw naar elkaar luisteren. In een tijdsgewricht waarin partijen lijnrecht tegenover elkaar staan is het belangrijk dat we opnieuw naar elkaar leren luisteren. Ik wil daar een bijdrage aan leveren.

Ik ben journalist & gespreksleider op zoek naar de makers van ons eten.