Van harte welkom op opzoeknaardemakers.nl! Dit is de plek waar ik als journalist mijn zoektocht onderneem naar een eerlijke waardering van de makers van ons eten.

De laagste prijs…

In de loop der eeuwen hebben we de productie van onze eerste levensbehoefte – voedsel – uitbesteed. Anderen maken het voor ons, wat een groot goed is. Zo stelt het mij in staat om te werken als journalist. Echter, de afstand tot de oorsprong van mijn eten maakt ook dat ik niet goed meer weet wat eten produceren écht kost. 

Hoe meer ik me erin verdiep, des te meer ik besef hoe vaak ik de makers van mijn eten onderwaardeer als ik ga voor de laagste prijs.

…versus een economie die de makers eerlijk waardeert

Dat dit zo werkt, ligt niet alleen aan mij. De voedselketen is tergend complex en overweldigd raken door die complexiteit, is makkelijk. Toch is dat voor mij geen reden om langs de zijlijn te blijven staan.

Hoe idealistisch misschien ook – ik wil me laten raken door het onrecht dat onze economie veroorzaakt en zoeken naar een economie die de makers van ons eten eerlijk waardeert. Ik hoef niet alle antwoorden te hebben. Maar wil wel in beweging zijn, op zoek zijn.

Ik voer middenin de samenleving het gesprek over de vraag hoe het eerlijker kan. Hoe kunnen we onze economie zo inrichten dat een eerlijke prijs voor de makers regel wordt en niet langer uitzondering is?

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan die zoektocht. Ik ben met open vizier op zoek naar een eerlijkere waardering van de makers van ons eten. En kan dit niet alleen: mijn blik is beperkt en ik heb jouw perspectief nodig om tot een evenwichtig beeld te komen.

volg mijn zoektocht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil je van harte aanmoedigen om op opzoeknaardemakers.nl je vragen te stellen en je visie te delen over een eerlijke waardering van de makers van ons eten.

zoek je met me mee?