Verankerd in het woord ‘journalist’ ligt het woord ‘journaal’: journaal-ist. Dit is hoe ik mijn werk bij uitstek zie: ik onderneem een zoektocht en houd een journaal bij over mijn ontdekkingen. En ga graag het gesprek aan op basis van mijn ontdekkingen.

In de éénentwintigste eeuw is mijn journaal niet primair een papieren krant maar een website. Het internet biedt ongeëvenaarde mogelijkheden om mijn ontdekkingen met jou als lezer te delen: ik kan jou onderdeel maken van mijn leercurve en jij kunt die leercurve weer verrijken door je perspectief met mij en anderen te delen.

Als journalist ben ik onafhankelijk, maar niet objectief: ik maak redactionele keuzes en mijn keuzes worden beïnvloed door mijn wereldbeeld. Ik ben een mens en kijk – net als iedere andere journalist – door mijn subjectieve bril naar de wereld.

Tegelijkertijd is mijn werk niet te koop. Mijn partners – particulieren die mijn werk maandelijks financieel ondersteunen – en donateurs maken mogelijk dat ik kan werken onafhankelijk van wiens belang dan ook.

Waardeer je mijn werk?

Doe dan een duit in het zakje van de maker ervan…

…of deel mijn zoektocht:

Voor dit artikel is door niemand betaald. Zo werk ik onafhankelijk van wiens belang dan ook. Echter mijn tijd is geld waard. Journalistieke makers staan, net als andere makers, financieel onder druk. Daarom leg ik de bal bij jou. Waardeer je mijn werk? Doe dan een duit in het zakje.