Verankerd in het woord ‘journalist’ ligt het woord ‘journaal’: journaal-ist. Dit is hoe ik mijn werk bij uitstek zie: ik onderneem een zoektocht en houd een journaal bij over mijn ontdekkingen.

Mijn journaal

In de éénentwintigste eeuw is mijn journaal niet primair een papieren krant maar een website. Het internet biedt ongeëvenaarde mogelijkheden om mijn ontdekkingen met jou als lezer te delen: ik kan jou onderdeel maken van mijn leercurve en jij kunt die leercurve weer verrijken door je perspectief met mij te delen.

Eén van mijn taken daarbij is het bewaken van het onderscheid tussen mijn ervaringen, meningen van geïnterviewden, jouw mening en de feiten.

Onafhankelijk, niet objectief

Als journalist ben ik onafhankelijk, maar niet objectief: ik maak redactionele keuzes en mijn keuzes worden beïnvloed door mijn wereldbeeld. Ik ben een mens en kijk – net als iedere andere journalist – door mijn subjectieve lens naar de wereld.

Tegelijkertijd zijn mijn redactionele keuzes niet te koop. Mijn partners – particulieren die mijn werk maandelijks financieel ondersteunen – maken mogelijk dat ik kan werken onafhankelijk van wiens belang dan ook. Ook dragen bezoekers van opzoeknaardemakers.nl bij met donaties.

Waardeer je mijn werk?

Doe dan een duit in het zakje van de maker ervan…

…of deel mijn zoektocht met anderen:

Voor dit artikel is door niemand betaald. Zo kun jij het gratis lezen en werk ik onafhankelijk van wiens belang dan ook. Waardeer je mijn werk? Doe dan een duit in het zakje van de maker ervan.