Journaal-ist

Verankerd in het woord ‘journalist’ ligt het woord ‘journaal’: journaal-ist. Dit is hoe wij onze rol bij uitstek zien: wij zijn journalisten met hart voor makers en houden een journaal bij over onze ontdekkingen.  

In de éénentwintigste eeuw is ons journaal geen krant maar een website. Het internet biedt ongeëvenaarde mogelijkheden om onze ontdekkingen met je te delen: we kunnen je onderdeel maken van onze leercurve en jij kunt die leercurve verrijken door je perspectief met ons en andere volgers te delen. Journalistiek verwordt tot het delen van perspectieven die met elkaar praten.

Daarbij bewaken we het onderscheid tussen onze ervaringen, meningen van geïnterviewden, onze eigen mening en de feiten.

Onafhankelijk, maar niet objectief

We zijn onafhankelijk, maar niet objectief. Ons werk ademt ons wereldbeeld. We maken redactionele keuzes en onze keuzes worden beïnvloed door onze overtuigingen. Over die overtuigingen zijn we open maar we leggen ze niet aan je op. We zien er niet vanaf onze mening te delen, maar zullen altijd proberen dat op een respectvolle manier te doen. Want iedereen is welkom op opzoeknaardemakers.nl.

En wie betaalt er voor ons werk?

Onze partners dragen eraan bij dat we ons werk financieel gezond kunnen uitvoeren. Partners zijn particulieren die onze missie onderschrijven en daar financieel en waar mogelijk met hun expertise aan bijdragen. 

Ook kun je ons werk steunen met een donatie.

Doordat een relatief grote groep partners en donateurs ons werk financiert werken we onafhankelijk van wiens belang dan ook.

Waardeer je ons werk?

Doe dan een duit in het zakje van de makers ervan…

…of deel deze pagina met anderen:

Voor dit artikel is door niemand betaald. Zo kun jij het gratis lezen en werken wij onafhankelijk van wiens belang dan ook. Waardeer je ons werk? Doe dan een duit in het zakje van de makers ervan.