Kun je onze zoektocht waarderen?

Net als de makers achter onze consumptie staan de makers van journalistiek onder druk. In het internettijdperk is het praktisch onmogelijk om onafhankelijke journalistiek te maken én een eerlijk salaris te verdienen. Als contentmaker zijn er twee opties: je verdient een topsalaris maar laat je denken en creativiteit bepalen door commerciële belangen óf je verkiest de vrijheid maar bijt op een houtje. 
 
Het internet heeft informatie toegankelijker gemaakt en dat is een groot goed. Echter gratis informatie creëert ook de schijn dat het maken van die informatie gratis is. Mensen die hun werk maakten van informatievoorziening — zoals journalisten — zijn er door de opkomst van het internet financieel gezien zwaar op achteruit gegaan.
 
Opzoeknaardemakers.nl is óók op zoek naar een eerlijke waardering van journalistieke makers. Daarom leggen we de bal bij jou. Onze journalistiek is vrij toegankelijk en dat zal altijd zo blijven, maar kost ook geld om te maken. Kun je onze zoektocht waarderen? Doe dan een duit in het zakje van de makers ervan.
 
In deze opbouwfase staat de stichting achter opzoeknaardemakers.nl nog op naam van oprichter Maurice van der Spek. Die naam zal binnenkort veranderen in opzoeknaardemakers.nl. Tot het zover is kun je je donatie overmaken met onderstaande gegevens:
 
Stichting mauricevanderspek.com
IBAN: NL12 ABNA 0813 6497 30
Op naam: MAURICEVANDERSPEK COM
 
Hartelijk dank voor je waardering van ons werk!